Rodinný dům

na venkově

realizace

Typická venkovská zástavba malé vesnice na okraji Drahanské vrchoviny z velké části směrovala celý návrh. Dům je navrhován pro mladou rodinu v budoucnu s dětmi a částečně imobilní maminku, které patří nezávislý pokoj s vlastním hygienickým zázemím, zimní zahradou a soukromým vstupem na zahradu v přední části přízemí. Sedlová střecha orientovaná do ulice a zároveň i zahrady umožnila jasnou dispozici s přímým schodištěm vedoucím do klidové části v podkroví.

Neutrální

hra objemu

vytváří abstraktní čistý prostor s minimálním množstvím dodaných prostředků, se kterými se v interiéru pracuje.

V přízemí je na konci této linie společenská část s kuchyní a velkou prosklenou stěnou. Dochází tak k maximálnímu propojení se zahradou. Nad prostorem obývací části se otevírá strop směrem k odpočinkové galerii v horním patře.