Cukrárna 

realizace

Cílem nízkorozpočtového návrhu redesignu bylo zpřehlednit řešený prostor, očistit jej od reklamních nánosů a v neposlední řadě také vytvořit více nezávislých míst pro kratší posezení kavárenského typu.

architekt-brno

V prostoru byla navržena lavice do tvaru U, která umožní v případě potřeby pojmout i větší množství návštěvníku bez velkých nároků na prostor a sousední místa u stolů nejsou ničím limitovány jako tomu bylo v předchozím řešení, kdy nebylo možno využít současně dva sousedící stoly zároveň. Frekventovaný prosto naproti prodejnímu pultu je vybaven vyvýšenou barovou lavicí, odkud je velmi příjemný pohled na náves, i když v těsné blízkosti probíhá často rušný prodej zákusků.

architekt-brno
architekt-brno
architekt-brno

Barevnost mobiliáře byla sjednocena k částečně ponechanému ořechovému laminu na prodejním pultu, nově z něj byla vytvořena konstrukce lavice. Jediným barevným akcentem byly zvoleny žluté ikonické žídle, ke kterým byla v lehkém retro stylu zvolena tapeta s motivem kruhu, stojany na akční nabídky. Kruh se propisuje i do dekorujících polštářů a zavěšených skleněných aerárií. K novému konceptu bylo vytvořeno i logo, piktogramy, nápojový lístek a tabule.