Obecní úřad

realizace

Výrazná rekonstrukce měla za cíl vytvořit jasnou identitu místa s odstraněním materiálových prohřešků a také definování logických funkčních zón. 

Výchozí problémy

Obě dvě místnosti jak kanceláři referentky, tak starosty  spojovaly společné problémy. Nevhodná kombinace materiálů a dekorů, barevný šum byl tvořen vrstvením několika zdánlivě podobných avšak odlišných dýh. Interiér postrádal jednotící prvek, jakýkoli barevný akcent,  prostor působil chaoticky, neuspořádaně, stáří mobiliáře bylo přesluhující. V kanceláři starosty bylo navíc z provozního hlediska nevhodné umístění pracovního stolu zády u okna, kdy docházelo k oslnění. Pracovní místo asistentky bylo také nevhodně umístěné, zády ke vstupujícím náštěvníkům. 

Kancelář asistentky 

Provozní řešení  je v podélné ose ke vstupu rozděleno na část veřejnou a soukromou. Ve veřejné části je vlevo klidový odpočinkový kout, na straně pravé je vyvýšený pult sloužící praktickým účelům a odbavení návštěv.

 

V soukromé části je vlevo velká vestavná skříň pojednána v hravé výrazné barvě. Svojí polohou opticky místnost v delším směru zkracuje a zelená stěna v její návaznosti vytváří přirozené prostředí vhodné pro odpočinek a čekání návštěv. V části pravé je pracovní místo asistentky. 

Výraz

Celý prostor je vyčištěn od nánosů starých materiálů, je prosvětlen sjednocen a je zde několik dominujících prvků, v barvách Obce Neslovice. Živá žlutá barva na skříni, originální odpočinkový mobililář. Ostatní barvy, jsou vzhledem ke komplikovanému prostoru voleny neutrálně a v neposlední řadě, aby ladily s částečně ponechanými dveřmi v barvě ořechu. Kancelářský duch potlačuje živý organismus ve formě zelené stěny dodaný firmou Greenvia.

Kancelář starosty

Velmi prostorově malá kancelář je zpříjemněna a opticky zvětšena hlavním sjednocujícím prvkem, žlutou podlahovou krytinou flotexem s jemnou texturou.  Za pracovním koutem dominujícím  v čele místnosti je plnohodnotná vestavěná skříň, jenž úzký dlouhý prostor zkracuje. Nadčasové se stává řešení  organického jednacího stolu ve středu místnosti se subtilními židlemi. Okolní prostor je pojednán neutrálně.

Od detailu

k celku

a naopak

Symboliku místa tvoří malba katastrální mapy vytvořená Atelierem Malujeme Jinak. Účelně vytváří nejen autenticitu místa, ale stává se také jako výrazný funkční prostředek při interní komunikaci zastupitelů Obce, či návštěv starosty. Barevnost interiéru je jasná a účelná, klasické kancelářské sezení je voleno do tlumených odstínů barvy šedé, doplněno živými barvy žluté a červené, ne náhodou v barvách znaku Obce.